Het Hemelvaartsweekend

Mooi weer en Hemelvaartweekend. Goeie combi, dus weer op pad. Wel een beetje aangepast deze keer, want Richard kamp nog met de gevolgen van een zware migraine aanval. Lekker lezen, klein stukje wandelen of fietsen en lekker in de zon zitten. Luxe leventje!

Donderdag 18 mei

In de loop van de dag vertrekken we richting Venlo. Bij Afferden is het mooi geweest. Kasteel Bleijenbeek staat hier, althans wat er van over is. Een 2,5 km lange wandeling over het landgoed lijkt wel aardig. We steken de Eckeltse Beek over, die meanderend zijn weg vervolgd totdat hij uitmondt in de Maas. Een golfterrein, waar veel mensen het spelletje spelen, doorkruisen we een paar maal. En dan opeens duikt Kasteel Bleijenbeek op tussen de bomen. De naam is afgeleid van "blije beek", wat heldere beek betekent. In WO II bezet door de Duitsers. Om het verzet te breken, werd het uiteindelijk door de Engelsen gebombardeerd. Hiermee kwam een einde aan zeshonderd jaar kasteel Bleijenbeek. Wat nu rest is een ruïne, die met een gids te bezoeken is.
In het bos staat een betonnen blok en die is gebruikt in de meidagen van 1940 als een wegblokkade. Hierin is een spoorstaaf gestoken afkomstig van het voormalig treinspoor van de steenfabriek.
We wandelen verder langs een aantal vijvers en genieten van 50 tinten groen, zoals ieder voorjaar de natuur weer aan ons laat zien. Bloeiende planten, vlindertjes en libellen dansen in de zon.

Na de wandeling wordt het een overnachtingsplekje zoeken. Aangezien heel Nederland op pad lijkt, wijken we maar uit naar Duitsland. Park4Night geeft een oplossing; zo'n 16 km verder. Voor het sportveld in Weeze is plaats genoeg. We staan er alleen en we hebben een prachtig uitzicht 🤩. Het was vandaag zo'n dertien graden, met zon en een koud windje. Misschien morgen de stoeltjes naar buiten.

Vrijdag 19 mei

Wat een lekker rustige P4N is dit toch. Vrij uitzicht over de velden, soms een jogger en verder een lekker zonnetje. We genieten er ten volle van en vertrekken pas na de koffie.
Vandaag staat een stukje Oranjefietsroute op de planning. Vanaf Luisendorf naar Kleve en dan het rondje volmaken. We beginnen op de vierkante herdenkingsplaats midden in Luisendorp en lopen een rondje om de Elisabethkerk. Prachtig hier.
We rijden langs kasteel Moyland en fietsen vooral door de bossen, een beetje glooiend. De zon schijnt volop, maar de wind zorgt dat we de jassen aan moeten houden. Bij Hau bereiken we ons eindpunt en op de terugweg spotten we nog een mooie roze kerk in Pfalzdorf.
Eenmaal terug blijkt dat Richard toch weer last krijgt van de migraine en we besluiten het weekend af te breken en naar huis te rijden. Gelukkig kan Evelien ook goed rijden en zijn we maar ruim 50 kilometer van huis af.