Maidentrip met de Knaus

Afgelopen week keihard gewerkt om onze "nieuwe" Knaus schoon en in de was te krijgen en vanavond het laatste stukje gedaan. Net op tijd staat hij te glimmen en klaar voor ons eerste echte weekend weg ermee.

Onze reis in één oogopslag

Donderdagavond 17 september

Nog even bij Jan en Diny een bezoekje brengen (van de oude camperstalling) en de camper showen. We zijn uit onze stallingsplek gegroeid, helaas. De laatste spullen ingepakt en uiteindelijk kunnen we om 22.30 uur (!) vertrekken.
We vinden een camperplek op weg naar de Wieden en komen om 23 uur aan op Parking Sporthal Jachtlust in Twello. We genieten nog even van onze mooie camper en daarna gaan de luiken dicht.

Vrijdag 18 september

Dat was weer eens een lekker rustige nacht 😀👍. Wel erg koud: 7 graden buiten en 13 binnenin de camper. Kachel maar weer eens aan en nog even lezen in bed.
De zon schijnt volop en we doen het op ons gemak, maar rond de middag zijn we dan toch bij onze wandelplek van vandaag: Paasloo. We lopen door het Weerribben-gebied en verwachten water en mooie paadjes.
Het begin is mooi, maar de zand- en graspaden worden steeds vaker afgewisseld door asfaltwegen. Water zien we ook nauwelijks.
Het is wél lekker rustig, we scoren nog een ijsje bij een RUST-punt en we zien een tonmolen (draait horizontaal kan daardoor bij elke windrichting werken). We leren dat in dit gebied ook een kolonie van Weldadigheid is geweest (Willemsoord) en we eindigen bij een 14e-eeuws kerkje in Paasloo (de dichter JC Bloem ligt hier nog begraven, wie kent hem niet😉).

Onze slaapplaats voor deze nacht wordt Parking Nieuwleusen. Er staan al een paar campers, maar er is nog ruimte genoeg.

Zaterdag 19 september

Dit camper-uitprobeer-weekend heeft al ettelijke zaken opgeleverd. Een slotje dat niet goed werkt, vreemde geluidjes die nog niet precies traceerbaar zijn, een accu die minder lang vol blijft dan je zou verwachten en een kachel die toch echt een standje hoger moet (brrr wat een koude nacht met zo'n 6 graden 😱) Al met al genoeg stof om over na te denken en thuis te gaan aanpassen.
En dan vandaag....eerst maar eens een stukje lopen, 13 km in Oud Avereest. Prachtige tocht door het Reestdal: mooi weer (22 graden), afwisselende omgeving met vennen, heidevelden, bossen en heel veel onverharde paden. Ook zien we veel paddenstoelen en zwammen, sommige bekend (andere ietsje minder) in allerlei kleuren vormen en grootte. De herfst is toch wel degelijk op komst, maar wat is de natuur hier mooi. Genieten!!
Tegen 16 uur zijn we terug, daarna rijden we naar Dalfsen.

In Dalfsen, op de Parking Staitionsweg is nog precies 1 camperplek over: voor ons dus! Buscamper eigenaren tegenover ons komen meteen vragen of ze even mogen proberen of onze hoge tuinstoelen in hun camper passen. Dat lukt....gelukkig krijgen we ze wel weer terug 😜.
Het avondmaaltje wordt een beetje aangepast. De munt die in de saus moet is helemaal verlept en bruin en de aubergine die moet grillen wordt uiteindelijk gestoofd. Het mag de pret niet drukken en het smaakt nog best goed.
Veel dingen in de camper zijn prima: de douche en het zonnepaneel werken perfect, het bed slaapt heerlijk, ruimte is er in overvloed en de garage is een mooie plek voor uitdampende wandelschoenen. Morgen wordt de luifel uitgeprobeerd, hopen dat die ook onder de laatste categorie gaat vallen😀.

Zondag 20 september

Vandaag maar eens op deze plek blijven, maar dan wel eerst nog even de wc en vuil water lozen. De tank van de wc is toch beduidend kleiner dan onze "oude tank".
Het weer is prachtig (een mooie 23 graden) en de luifel kan uitgedraaid worden. Hij blijkt makkelijk uit te zetten te zijn (als je weet hoe😉) en hij is maar een beetje vies.
We drinken onze koffie lekker buiten en dan weer verder met wat klusjes om de camper naar ons zin te krijgen: oude milieu-sticker verwijderen, plankjes in de deurbakken maken, bodem vd kastjes bekleden met antislip.
Op de terugweg nog even langs bij Gerrit, een dansvriend, die jarig is. Erg gezellig en onze camper wordt ook hier goedgekeurd. Daarmee zit ons eerste echte weekend met deze camper er op.

Maak jouw eigen website met JouwWeb