Camper ophalen, Brunssum en Spaubeek (LB), (Weekend)

WIJ HEBBEN EEN ANDERE CAMPER GEKOCHT!!

Het zit er eigenlijk al een poosje aan te komen. Onze Hymer Swing camper uit 1997 komt niet meer door de keuring en het is niet langer verantwoord er de weg mee op te gaan zonder een hele grote opknapbeurt. Na 12,5 jaar trouwe dienst en zo'n slordige 150.000 kilometer verder, wordt dat dus zoeken naar wat anders. En we hebben een behoorlijk wensenlijstje want na zoveel jaar camperen willen we een aantal zaken anders gaan regelen. En gelukkig ... binnen een paar weken zien  een hele mooie die aan onze eisen voldoet. Een Knaus VanTi uit 2014. Dus dat wordt een weekend naar Limburg om hem op te halen en in te wijden.

Onze reis in één oogopslag

Vrijdag 11 september

In de loop van de ochtend zijn we bij de camperdealer in Kerkrade. Een paar dingen die vervangen moesten worden nog even samen doorgenomen en rond de middag zijn we op weg naar de camperplaats in Brunssum. Daar gebruiken we voor de 1e keer de lunch in deze mooie camper en daarna wordt het inpakken van alle spullen die we hebben meegenomen. Vandaag en morgen worden een ontdekkingstocht in de camper.

Tussen de bedrijven door lopen we een korte wandeling op de Brunssummerheide en maken foto's voor de familie. De instructie van navigatie en radio kost nog een groot gedeelte van de avond. En dan volgt de eerste nacht in de camper.

Zaterdag 12 september

Vreemd, wakker worden in een nog onbekende camper. Wel goed geslapen in onze aparte bedden. Fijne matrassen en een zee aan ruimte.

Vandaag gaan we nog een kleine wandeling maken van 7 kilometer, Trage Tocht Spaubeek. We beginnen door een hellingbos, langs graften en weilanden tot we bij de de vierkantboerderij Stammenhof komen op het hoogste punt van de route. We dalen af naar Kasteel Terborgh en via Sweikhuizen komen we weer bij het beginpunt. We lezen de verhalen die gaan over de Bokkerijders. Volgens het volksgeloof waren dit personen of geesten, die op bokken door de lucht reden. In de 18e eeuw was dit de naam die gegeven werd aan een bende dieven en plegers van gewelddadige berovingen. En zo keren we aan het eind van de middag terug naar de Achterhoek, alles wat we tot op heden ontdekt hebben stemt tot volle tevredenheid. Volgend weekend verder met onze ontdekkingsreis.

Maak jouw eigen website met JouwWeb